Start
 
In English
  
Guideservice
  
HavsöringsRace
  
Företag & grupper
  
Fiskestuga

  
Flugfiskekurser
  
Bild & text
  
Presentkort
  
Kontakt

  
Göteborgsinfo
  
Väder
  
Karta

  
FaceBook
 


 

 OM STADEN GÖTEBORG!

Hav med härliga västanfläktar och en unik skärgård. Idylliska sjöar, skog och vildmark. Göteborg är Sveriges näst största stad med cirka 480 000 invånare (ca 875 000 invånare i Storgöteborg). En lagom stor stad tycker många. Här finns en egen kultur, ett eget språk och egna självklarheter.
I Göteborg är det aldrig långt till nöjen, natur och sevärdheter. Trots dess storstadsprägel har den en utpräglad småstadscharm.

Ofta liknas staden vid San Francisco, för i denna västkuststad finns liksom i den amerikanska gott om broar, kullar, vatten, spårvagnar och fiskeresturanger.

Göteborg har en lång och framgångsrik industri- och handelstradition, och några av Skandinaviens mest kända industrikoncerner som Volvo, SKF, ESAB, Hasselblad - har sitt ursprung och sina huvudkontor här.
En betydande del av den svenska exporten och importen sker via Göteborgs hamn som är Nordens största. Göteborg är residensstad i Västra Götalands län.

Handel, sjöfart och internationella kontakter har präglat Göteborg ända sedan staden grundades 1621. Staden, grundad av Gustav II Adolf , byggdes av holländare och under 1600-talet talades holländska, tyska, svenska och engelska som officiella språk.
År 1731 öppnades Sveriges port mot Kina när Svenska Ostindiska Kompaniet startade handel österut. Till Göteborg skeppades då porslin, te, kryddor, tyger och andra av dåtidens lyxvaror.
Brittiska vanor och livsstil blev högsta mode och Göteborg fick smeknamnet "Lilla London".

På 1800-talet industrialiserades Göteborg till stor del av inflyttade skotska och engelska affärsmän. Med åren blev många av dem rika och donerade förmögenheter som startade sjukhus, bibliotek och universitet.
Det moderna Göteborg med breda boulevarder, parker och stenhus byggdes runt sekelskiftet.
Götaplatsen och Liseberg invigdes till världsutställningen 1923.

Företag som SKF, Volvo och skeppsvarven växte sig stora under 1900-talet. I dag är Göteborg en industri och kunskapsstad med två universitet och många tjänsteföretag. På norra Älvstranden där skeppsvarven låg förr växer nu en helt ny stadsdel fram med arbetsplatser, universitet och bostäder.

Göteborgs läge vid havet ger ett milt klimat året om. Göteborg har ett typiskt kustklimat. Sommaren har behaglig temperatur, vanligtvis runt 20-25 grader på dagarna. Solen skiner ofta. Dagarna är långa, runt 18 timmar i juli och nätterna är ljusa. Hösten innebär både klara friska dagar och regn och blåst. I slutet av oktober faller löven av träden.
Vintern är mild med temperaturer oftast runt noll grader. Vintern kan också bjuda på klara soliga dagar med snö och minusgrader. Dagarna är korta, bara runt 6 timmar i december och januari. Under våren lövas träden på nytt. Dagarna blir snabbt längre och temperaturen stiger.

Bra länkar för ytterligare info om Göteborg och Västkusten.

www.goteborg.com
Göteborgs officiella hemsida för besökare.

www.vastsverige.com
Turistsida om kommunerna i Västsverige.

www.bastkusten.se

Bohuskustens hemsida för besökare.

Websida Göteborgs Turistbyrå
Är strategiskt belägen på Kungsportsplatsen i nedre änden av Avenyn.
 
www.Trivago.se
För att hitta boende i Göteborg
   
   
 

  

 


 

 

 GoteborgFishing.com | Tel: +46 0730 274 800 | Mail: info@goteborgfishing.com | Web: www.goteborgfishing.com